Preview Mode
FR | NL

Christo & Jeanne-Claude. Urban Projects

Deze tentoonstelling vond plaats van 25.10.2017 tot 25.02.2018

 

Sinds de jaren 80 is “Christo and Jeanne-Claude. Urban Projects” de eerste overzichtstentoonstelling over de stadsprojecten van Christo en Jeanne-Claude. 

Het was een unieke gelegenheid om het complete creatieve proces van dit uitzonderlijke kunstenaarskoppel te ontdekken.

 

Aan de hand van een beperkte collectie van ongeveer 80 originele werken, wilde deze expositie een bepaald aantal al dan niet uitgevoerde stadsprojecten van Christo en Jeanne-Claude onder de aandacht brengen: van de Wall of Oil Barrels, rue Visconti, Parijs uit 1962 tot The Gates, Central Park, New York uit 2005. Hun stadsprojecten werden gerealiseerd door gebouwen, monumenten, openbare gelegenheden met een hoge symbolische waarde tijdelijk aan te passen.

 

De collectie en de tentoonstelling benadrukten het fundamentele belang van het ontwerp bij het ontstaan, het verloop en de uiteindelijke esthetische vormgeving van ieder project. Het ontwerp was voor Christo “een weg naar de werkelijkheid” waaraan hij zich iedere dag met veel passie wijdt.

 

De expositie stelde een verzameling symbolische werken voor, van de eerste schematische schetsen, over het algemeen in klein formaat, tot de uiteindelijke ontwerpen, complexe collages die vaak in groot formaat zijn uitgevoerd. Daarbij benadrukken de kleur, de effecten van het materiaal en het volume hun visionaire karakter, zo dicht staan ze bij de werkelijkheid van de projecten ter plaatse.

Copyright: Jean-Jacques De Neyer

Contact ING : art.department@ing.be

Contact Pers - Gracious
Isabelle Peemans & Lia Delpierre & Bénédicte Ghéraille
team@gracious.press


In samenwerking met Le Soir & De Morgen

 

 


© 2024 ING België nv, alle rechten voorbehouden