Preview Mode
FR | NL

Revolutions: Records and Rebels 1966-1970

Deze tentoonstelling vond plaats van 19.10.2016 tot 12.02.2017 in het ING Art Center.


Flower Power was helemaal terug in het ING Art Center met de tentoonstelling "Revolutions: Records and Rebels 1966-1970" in oktober 2016.

Een odyssee die u in de idealen, aspiraties, utopieën en vrijheidsdorst van de sixties stortte, maar ook in de militante en anti-establishment demonstraties.

Uitgerust met een Sennheiser-hoofdtelefoon, werden de bezoekers ondergedompeld in de muziek van enkele van de meest emblematische artiesten van die tijd - van The Beach Boys, The Rolling Stones, The Beatles, The Who, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joni Mitchell.

Je werd uitgenodigd voor een reis doorheen de straten van Swinging London, het Parijs van mei ‘68, of de Summer of Love in San Francisco. en herbeeleefde het universum van het grensverleggende Beatles-album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band en ging helemaal op in de vibes van het Woodstock-festival en de undergroundtegencultuur.

De expo werd opgezet door het prestigieuze Londense Victoria and Albert-museum dat ook tekende voor “David Bowie is” en “Pink Floyd - Their Mortal Remains”. De tentoonstelling in het ING Art Center heeft ook aandacht voor de Belgische context. Zoals de Leuvense studentenbetogingen en het Belgische festival van Amougies (bekend als het eerste “Europese Woodstock”) waar Pink Floyd, Yes, Ten Years After en Frank Zappa de pannen van het dak speelden.

 

Bekijk hier de aftermovie:


© 2023 ING België nv, alle rechten voorbehouden