Luc Van de Steen | Tom Bousmans | Evelyne Heyvaert | Johan Pede | Thomas Claus

naar boven
Luc Van de SteenLuc Van de Steen
Head of Corporate Investments

E-mail: luc.vandesteen@ing.be
Tel.: +32-2-547-2948
Luc Van de Steen heeft de leiding over het Corporate Investments Team van ING in BelgiŽ en heeft meer dan 15 jaar ervaring in de private equity wereld. Hij is actief binnen het team sedert 2001 en is bestuurder in meerdere vennootschappen uit de portefeuille.
Daarvoor had hij al meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in de banksector, eerst bij KBC-Almanij, waarvan 12 jaar in Corporate Finance en Private Equity (Investco) en 5 jaar in kredietstructurering.
Hij begeleidde als advisor een groot aantal fusies en overnames, zowel in BelgiŽ als erbuiten. Hij diende de Belgische overheid ook van advies over privatiseringen.
Luc Van de Steen behaalde een diploma handelsingenieur in Leuven en een MBA aan de Chicago Business School.


naar boven
Tom BousmansTom Bousmans
Investment Director

E-mail: tom.bousmans@ing.be
Tel.: +32-2-547-2687
Tom Bousmans is burgerlijk ingenieur en behaalde tevens een postgraduaat bedrijfseconomie. Hij is sinds 2000 Private Equity Investment Manager bij ING Belgium en was sindsdien actief zowel in BelgiŽ als in Frankrijk in risicokapitaal als lead-investor bij management buy-outs en in transacties rond groeikapitaal. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van 3 industriŽle bedrijven in BelgiŽ en Frankrijk en bestuurder van 2 bedrijven in BelgiŽ (een industrieel en een consultancybedrijf).
Vůůr 2000 werkte hij als industrieel consultant voor het Credit Department van ING Belgium en was hij gedurende 5 jaar projectmanager bij Cegelec, een bedrijf dat actief is op het gebied van industriŽle automatisering voor de staal- en automobielindustrie.


naar boven
Evelyne HeyvaertEvelyne Heyvaert
Investment Director

E-mail: evelyne.heyvaert@ing.be
Tel.: +32-2-547-8180
Evelyne Heyvaert is sinds 2009 als Investment Manager actief binnen het Private Equity team van ING. Ze is bestuurder in meerdere vennootschappen uit de portefeuille. Voordien was ze actief in het departement Mergers and Acquisitions van ING waar ze de verkoop begeleidde van KMO’s en bij de incubator EEBIC, waar ze groeibedrijven bijstond in het ophalen van kapitaal.
Evelyne Heyvaert is Handelsingenieur, afgestudeerd aan de Solvay Business School waar ze tevens gedurende meerdere jaren ‘financial controlling’ heeft gedoceerd.


naar boven
Johan PedeJohan Pede
Investment Director

E-mail: johan.pede@ing.be
Tel.: +32-2-547-2667
Johan Pede vervoegde in 2012 ING Corporate Investment, na 10 jaar ervaring in Corporate Finance bij ING, waarbij hij Belgische familiale en beursgenoteerde groepen, Private Equity klanten en internationale groepen uit AziŽ, Europa en Noord-Amerika adviseerde bij overnames of verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen.
Tussen 1998 en 2001 was Johan financiŽel directeur bij Real Software; voordien (1991-98) was hij bij KBC achtereenvolgens industrie-analist en sell-side en corporate finance analist, waarbij hij onder meer IPO's en Private Placements begeleidde.
Johan startte zijn loopbaan in de auditwereld, bij Andersen/Deloitte.
Hij is een Handelsingenieur Solvay (VUB), en behaalde ook diploma's Master in Tax en FinanciŽel Analist.


naar boven
Thomas ClausThomas Claus
Investment Manager

E-mail: thomas.claus@ing.be
Tel.: +32-2-547-2017
Thomas Claus vervoegde ING Corporate Investments in 2014. Voorheen was hij actief als senior analyst bij ING Event Finance in Amsterdam, waar hij betrokken was bij de financiering van pan-Europese acquisities en IPO's. Voor ING was Thomas actief als fusie- en overnameadviseur bij Nomura (voormalige Lehman Brothers) in Amsterdam en London en bij Deloitte Corporate Finance in Amsterdam. Tevens heeft hij een korte business development opdracht gedaan in de Belgische mode retail sector en stage gelopen bij zakenbanktak van Lazard en J.P. Morgan in Amsterdam en London.
Thomas behaalde een diploma Toegepaste Economische Wetenschappen in 2007 en een Master in FinanciŽn aan de Vlerick Management School in 2008.