ING Corporate Investments is een financiŽle en strategische partner die investeert in KMO's in West-Europa en ScandinaviŽ om hun overname's te financieren en/of hun groeistrategie te ondersteunen.

ING Corporate Investments investeert in bedrijven die waarde kunnen creŽren met behulp van een uitstekend managementteam, dat interne groei kan verwezenlijken of expansie door middel van overnames.

  • Wij verstrekken kapitaal voor een management buy-out of buy-in van bedrijven die een degelijke winstgevendheid kunnen aantonen. In geval van leveraged buy-outs of buy-ins werken we samen met goed uitgebouwd management team dat een duidelijke visie heeft en over bewezen capaciteiten beschikt.
  • Wij verschaffen groeikapitaal aan bedrijven die worden geleid door een competent management team, die winstgevend zijn en zich verder willen ontwikkelen, zowel door organische groei als door overnames in consoliderende markten.
  • Wij leveren venture kapitaal aan jonge bedrijven die zowel op technisch als op commercieel gebied degelijke referenties hebben aangetoond. Deze bedrijven worden geleid door een uitstekend management, zijn gericht op internationale markten en zijn actief in uiterst innovatieve sectoren zoals informatietechnologie, telecommunicatie en innovatieve dienstverlening.

ING Corporate Investments verschaft risicokapitaal, hoofdzakelijk in de vorm van eigen vermogen of financiŽle instrumenten die uiteindelijk worden omgezet in kapitaal, zoals warranten en converteerbare obligaties. In geval van een leveraged management buy-out kan ING Corporate Investments optreden als lead-investor of als co-investor.

Het is niet onze bedoeling deel te nemen aan het dagelijkse bestuur van het bedrijf, maar bij te dragen aan de groei van het bedrijf door het management te laten delen in de ervaring van de ING-groep bij de strategische beslissingen die de raad van bestuur moet nemen.
Wij bieden de bedrijven uit onze portefeuille het internationale netwerk en de strategische ondersteuning, die kan worden verwacht van een internationale bank die actief is op 3 continenten.

Wij zijn geduldige investeerders, maar er wordt vooraf wel altijd een einddatum voor ons aandeelhouderschap vastgelegd. Doorgaans bedraagt de termijn waarbinnen het bedrijf zijn strategische doelstellingen zal realiseren 4 tot 6 jaar. De ING-groep financieert 100% van onze activiteit private equity en het staat ons volledig vrij om de duur van onze investering te optimaliseren. In dat opzicht verschillen we dus van "closed-end" fondsen. Tot de exit mogelijkheden behoren een beursintroductie, verkoop van de onderneming, secundaire buy-out of de verkoop aan bestaande aandeelhouders.

Ons team is samengesteld op basis van ervaring en maturiteit. Onze medewerkers - ingenieurs of economisten - hebben ervaring opgedaan in de industrie en beschikken over een grondige kennis van de sectoren waarin zij actief zijn.

Onze belangrijkste investeringscriteria zijn:

  • kwaliteit van het management team
  • omzet van 5 tot 100 miljoen euro
  • sector: bedrijven in traditionele sectoren (productie, engineering, logistiek, distributie en dienstverlening) of technologische bedrijven (informatietechnologie, software, telecommunicatie)
  • Ambitie om marktleider te worden
  • Investering van 2 tot 20 miljoen euro in kapitaal.