EN | FR | NL

De beste dingen in het leven zijn gratis

Ik neem een gratis zichtrekening
Volg ons op

Gratis mobiele apps

Saldo checken, betalingen doen, bijstorten op uw kredietkaart, reisverzekering nemen … dit alles en nog veel meer is mogelijk met onze gratis apps voor smartphone en tablet.

Gratis kaart

1 gratis Maestro/Bancontact-kaart per rekeninghouder.

Gratis geldopnames

U neemt gratis geld op aan alle geldautomaten in de eurozone.

Persoonlijk advies

U kunt terecht bij onze medewerkers in een kantoor naar keuze of telefonisch, zelfs op zaterdag.

Hoe uw gratis zichtrekening openen?

Vraag uw rekening aan

Vul de aanvraag in.

Bevestig uw identiteit

Dat kan online, via e-mail, per post of in een ING-kantoor.

Uw rekening is geopend

Ontvang uw bankkaart en kaartlezer per post.
Vrije tijd

Voetbalfan ?

Ontdek het recentste voetbalnieuws en win hopen wedstrijden!

Vrije tijd

Zot van muziek?

Hier moet u zijn voor exclusieve voordelen, backstage ontmoetingen…

18-25 jaar

Eindelijk onafhankelijk!

Tips voor een eigen stek, om te studeren, te reizen…

U wilt meer informatie over deze rekening?

Kort samengevat, wat is de ING Lion Account?

De ING Lion Account is een 100% gratis, 100% online zichtrekening. U kunt ze online openen, zowel via uw computer als met uw smartphone. U beheert ze met onze gratis e-banking of onze apps voor smartphone en tablet.

U kunt tot 2 bankkaarten ontvangen om uw betalingen uit te voeren (1 per houder).

Wie kan een ING Lion Account openen?

De ING Lion Account is een zichtrekening in euro voor rechtsbekwame, meerderjarige natuurlijke personen die een e-mailadres hebben. Alleen personen die in België verblijven op het moment van de aanvraag kunnen de rekeningopening online aanvragen op www.ing.be. Een persoon kan houder zijn van maximaal 2 ING Lion Accounts.

De ING Lion Account is dus een zichtrekening die u net dat biedt wat u echt nodig hebt, zoals de mogelijkheid om maximaal 2 houders te hebben. Meer complexe opties zoals het aantal volmachthebbers of buitenlandse valuta zijn gedekt door een ander type zichtrekening, de Groene ING-rekening.

Als er meerdere houders zijn, worden zij tegenover ING altijd beschouwd als een onverdeeldheid. Voor feitelijke verenigingen (dus zonder rechtspersoonlijkheid) stelt ING in haar kantoren een ander type rekening voor.

Hoe controleert u mijn identiteit bij het online openen van mijn rekening?

Uit veiligheid en om wettelijke redenen zijn we verplicht om uw identiteit te controleren voor dat u uw rekeningnummer ontvangt. Deze controle kan op verschillende beveiligde manieren gebeuren. Alleen personen die in België verblijven op het moment van de aanvraag kunnen de rekeningopening online aanvragen.

Welke documenten heb ik nodig om mijn rekening te openen?

  • Voor het onmiddellijk openen van uw rekening: neem uw identiteitskaart, uw pincode en een kaartlezer bij de hand. U hebt ook uw fiscaal identificatienummer (FIN) nodig als u over een wettelijke verblijfplaats buiten België beschikt.
  • Hebt u geen kaartlezer of kent u uw pincode niet? Stuur dan een recto-verso kopie van uw identiteitskaart via e-mail, per post of ga langs in het kantoor van uw keuze.

Ik heb een nieuwe rekening. Hoe zet ik mijn loon en mijn domiciliëringen over?

  • Het is heel makkelijk om uw doorlopende opdrachten en uw domiciliëringen naar uw nieuwe ING Lion Account over te zetten. Aan het eind van uw rekeningaanvraag kunt u direct de documenten voor die overzetting invullen.
    Of download dit document in en stuur het ingevuld terug naar bankmobility@ing.be.
  • Wilt u uw inkomsten op uw ING Lion Account laten storten? Vul het online formulier in, druk het af, teken het en bezorg het aan uw werkgever.

Heeft ING ook een online spaarrekening?

Ja, u kunt een ING Lion Deposit, onze gereglementeerde online spaarrekening, tegelijk openen met uw online zichtrekening. Kies voor de optie in het formulier wanneer u online uw zichtrekening aanvraagt. U kunt dan met 1 aanvraag 2 rekeningen openen.

Hoe ontvang ik mijn rekeningafschriften?

U kunt uw rekeningafschriften bekijken, printen of bewaren vanop uw computer bij u thuis.

Wat is het verschil tussen een rekening voor professioneel gebruik en voor privégebruik?

Als dit een online rekening is, heb ik dan toegang tot de ING-kantoren?

Natuurlijk! Onze medewerkers zullen u graag verwelkomen in onze kantoren om u zo goed mogelijk te adviseren. Enkel de dagelijkse verrichtingen die u via Home'Bank of Smart Banking kunt uitvoeren, zijn niet toegestaan aan de loketten.

© 2018 ING België nv, alle rechten voorbehouden