EN | FR | NL

Rekenhulp beleggingsplan

U hebt regelmatig geld over en zoekt een goede manier om het te laten opbrengen? Ontdek snel de troeven van een beleggingsplan!

Bereken uw mogelijke voordeel met een beleggingsplan

Hoeveel wilt u beleggen van het geld dat u per maand gemiddeld overhoudt?

Als dit bedrag elke maand anders is, vul dan in wat u gemiddeld opzij zet.

Hoe staat u tegenover het mogelijke risico van beleggen?

1 beeld zegt meer dan 1.000 woorden

De grafiek hieronder toont het resultaat van uw berekening als u gedurende jaar elke maand euro stort in een beleggingsplan met risico-rendement.

Als u  jaar geleden, elke maand euro in een beleggingsplan met bovenstaande kenmerken had geïnvesteerd, zou u vandaag een kapitaal van euro opgebouwd hebben.

Dat zou maar euro zijn als u uw geld gedurende jaar gewoon opzij had gehouden.

Het verschil tussen deze 2 resultaten bedraagt na jaar euro.


  • Belangrijke informatie

Deze berekening toont het verschil tussen het resultaat van een belegd bedrag (resultaat met alleen een beleggingsplan) en een bedrag dat gewoon opzij gezet is (resultaat zonder beleggingsplan) over de specifieke gekozen periode.

Het resultaat van de berekening “Resultaat met alleen een beleggingsplan” is gebaseerd op de periodieke storting van het bedrag dat u bereid bent te beleggen gedurende de gekozen periode. Het houdt rekening met het historisch rendement op 20 jaar (01/04/1997-01/04/2017) van de referentiegroep Morningstar EAA Fund EUR Allocation Global Wealth. In de berekeningen is er rekening gehouden met alle gekende kosten (bewaarloon, instapkosten, dossierkosten, situatie op 01/09/2017) die aangerekend worden op ING-producten met een soortgelijke vermogensspreiding. Maar er is geen rekening gehouden met eventuele belastingen.

Het resultaat van de berekening “Resultaat zonder beleggingsplan” is de som van het regelmatig opzijzetten van het gekozen bedrag gedurende de gekozen periode zonder rekening te houden met enig rendement.

Vergeet niet dat de verkregen waarde totaal geen garantie voor de toekomst biedt en misleidend kan zijn. Bovendien houdt beleggen risico’s in. De waarde van financiële instrumenten kan zowel stijgen als dalen en het is mogelijk dat u al het oorspronkelijk belegde geld niet terugkrijgt.

Dit is een promotionele tool ontwikkeld door ING België. Het bevat geen enkel beleggingsadvies, geen enkele aanbeveling om een of andere product te kopen, geen enkele aanbeveling om een of andere verrichting te doen en kan dus ook niet als dusdanig worden beschouwd.

Vraag uw beleggingsplan aan

U doet het gewoon online als u al een ING-zichtrekening hebt!


Vraag online aan

Een beleggingsplan?

Wat is het en hoe werkt het? Geef mij meer info.

Beleggen ingewikkeld?

Maak een afspraak bij een van onze ING-beleggingsexperts. Zij staan voor u klaar en begeleiden u stap voor stap.

Ook interessant!

KAPITAAL BEHEREN

Beleggen, iets voor u?

Antwoorden in videovorm

KAPITAAL OPBOUWEN

Basisprincipes voor beleggen

Ontdek ze hier

KAPITAAL BEHEREN

Beleggen is niet zo ingewikkeld

Ga ervoor!

Met eventuele klachten kunt u terecht bij ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.
Als deze weg geen oplossing biedt, kunt u ook terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II, Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

© 2019 ING België nv, alle rechten voorbehouden