FR | NL
Deel op

Hallo Red!

Deel op

Dans met Red voor de Rode Duivels

Mascotte Red is een duiveltje vol energie. Wanneer hij niet voor de Rode Duivels aan het supporteren is, vind je hem… op de dansvloer! Ook tijdens de voetbalmatchen kan Red niet stil blijven zitten. Hij bedacht zelfs een heuse supporter move en wil samen met jou en de andere voetbalfans voor de Rode Duivels dansen. Begin maar al te oefenen!


Hij is er eindelijk: hallo RED!

Het is gebeurd: het mysterieuze ei op het Brusselse Muntplein is gebroken en de nieuwe mascotte van de Rode Duivels werd geboren! Mascotte Red werd geboren op 14 maart om 14u. Zijn ei stond 5 dagen lang in het centrum van Brussel, waar voetbalfans het warm konden houden. Meer dan 1.500 fans gingen op het ei zitten, lieten de temperatuur stijgen en… brachten het ei tot barsten!

Red is een vurig duiveltje dat vanaf nu samen met jou de Rode Duivels aanmoedigt. Hij is de beste vriend van de Rode Duivels en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Wedden dat je al snel samen met Red staat de dansen en springen? Supporteren, dat doen we vanaf nu #REDTOGETHER!

Wil je weten hoe RED ter wereld kwam? Dat zie je in onderstaande video.


Het is bijna zover…

Het ei begint te barsten… Dankzij jouw enthousiasme en warmte is de nieuwe mascotte van de Rode Duivels klaar om geboren te worden! Op woensdag 14 maart om 14u vieren we samen de geboorte van de nieuwe mascotte. Kom jij onze nieuwe mascotte verwelkomen op het Muntplein in Brussel?

Help jij de nieuwe officiële mascotte van de Rode Duivels uit zijn ei?

Er staat een gigantisch ei op het Muntplein in Brussel. Wordt er binnenkort een reuzekuiken geboren of is de paashaas al in het land? Nog veel beter: de nieuwe officiële mascotte van de Rode Duivels houdt zich schuil in het ei!

De nieuwe mascotte staat te springen om onze nationale ploeg aan te moedigen. Maar hij heeft jouw hulp nodig om geboren te kunnen worden. Hoe kan je helpen? Dat is een eitje! Kom tussen 10 en 14 maart naar het Muntplein in Brussel en help om het ei van de mascotte warm te houden. Laat de temperatuur stijgen en… breek het ei!

Maak kennis met onze officiële mascotte!

Op 16 oktober werden de 3 finalisten uitgenodigd in het Belgian Football Centre van Tubeke waar Roberto Martínez het resultaat bekend heeft gemaakt.

De creatie van Arnaud Hermant heeft 46% van de stemmen van de supporters gekregen en wordt de officiële mascotte van de Rode Duivels. 20.193 mensen hebben op hun favoriete mascotte gestemd. De mascotte zal nu worden afgewerkt door een professionele firma in overleg met de winnaar. Naast het hoog aantal stemmen ontvingen we bijna 3.000 ontwerpen.

Onze 3 favoriete mascottes

Zet ons samen in een kamer, laat ons keuzes maken, en dan krijg je dit:


Ontdek de ontwerpen van de 11 finalisten!

Jeroom assisteert de fans

De coachsessie van Jeroom en zijn team van professionele tekenaars in Wijnegem Shopping Center was een groot succes.


We konden wel wat hulp gebruiken…

Ons ontwerp voor de mascotte was alvast een voorbeeld van wat we niet zochten ;)


© 2018 ING België nv, alle rechten voorbehouden