FR | NL

De Week van de Ondernemers

23, 24, 25 en 26 april 2018

Ontdek de video !

9 thema’s

9 thema's die bepalend zijn voor de toekomst van uw business.

100 sprekers

Bekende experts en gepassioneerde ondernemers.

10 Belgische steden

Er is dus altijd een evenement in uw buurt.

99% tevreden deelnemers

Zij raden na de editie van 2017 iedereen aan om zich in te schrijven.

Ontdek de video van de Week van de Ondernemers 2018!

De 9 thema’s van de Week van de Ondernemers 2018

Groei en change financieren

Groeien? De zoektocht naar kapitaal is van groot belang voor die evolutie. “Het begint met ‘sweat equity’: de durf, tijd, energie en het netwerk van de ondernemers. Daarna rekenen we o.a. op business angels”, aldus Dimitri De Boose, CEO van Bsit.

Ontdek het groeiverhaal van Bsit

Partnerships met andere ondernemingen

Start-ups en grote bedrijven, gaat dat samen? Zeker! De één heeft het netwerk en de middelen. De ander een innovatief product en frisse mentaliteit. Belangrijk is het vooropstellen van de strategie en het evenwicht tussen de partners!

Meer tips voor partnerships

Welzijn als concurrentievoordeel

Investeren in menselijk kapitaal staat volgens bepaalde studies synoniem voor financiële prestaties. Maar hoe gaat u als bedrijf over tot actie? Twee dingen zijn cruciaal: samenhang en communicatie.

Julie Delize, HR-coach bij Itinéraire Bis, over welzijn

Start & Scale up

In België zijn er een 40-tal scale-ups, terwijl start-ups als paddenstoelen uit de grond blijven schieten. Scaling is een combinatie van factoren: het product, kapitaal, ervaring en samenwerking. Maar wat is er nog meer essentieel?

David Dessers, oprichter van Cresco, over scale-ups

Product als dienst

Bepaalt autodelen de toekomst van de mobiliteit? Christian Lambert, CEO van DriveNow België, zegt alvast volmondig ‘ja’. “Het idee bestaat erin van autobezit over te schakelen op onmiddellijke huur, gebaseerd op behoeften.”

Lees het volledige artikel over DriveNow

De adviesraad: strategische beslissingen neemt u niet alleen

“Een adviesraad levert u een verfrissende, maar vaak ook kritische blik op uw organisatie”, aldus Conny Vandendriessche, Founder bij Stella P. Waarom en hoe u gaat u er het meest efficiënt mee aan de slag?

Lees meer over de adviesraad

Millennials op werkvloer, een must

Er is al heel wat inkt gevloeid over wat deze generatie bezighoudt. Ze willen autonoom werken, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en de zin van het werk vinden. Hoe speelt uw onderneming daar goed op in?

Lees meer over millennials

Sustainable business is betere business

Een energiebedrijf dat u helpt minder energie te verbruiken? Het heeft EDF Luminus geen windeieren gelegd. “We baseerden ons hele businessmodel op de transitie naar duurzaamheid”, zegt Grégoire Dallemagne, CFO van Luminus.

Ontdek hoe Luminus het aanpakte

Artificiële intelligentie

Het gaat hard in het universum van artificiële intelligentie (AI), maar is het al onmisbaar? 3 Belgische bedrijfsleiders zeggen van wel. En hoewel AI tijd, inzicht en middelen vraagt, kunnen ook kmo’s mee met de evolutie.

Hoog tijd dus, om de misvattingen over AI de wereld uit te helpen

Presentaties van de sprekers


Ontdek deze nu

Herbeleef alle sessies via de foto’s!

Ontdek onze Tax & Legal News-special

Ter gelegenheid van de Week van de Ondernemers hebben wij een Tax & Legal News-special voorbereid, zodat u niets hoeft te missen van de laatste fiscale maatregelen en opportuniteiten voor u en uw onderneming.

Downloaden

© 2019 ING België nv, alle rechten voorbehouden