FR | NL

Van 23 tot en met 26 april kunt u in 10 Belgische steden naar sprekers luisteren, ideeën opdoen en uw netwerk vergroten. Reserveer snel uw gratis plaats.

Delen op

Het menselijke aspect van het bedrijfsleven

Wanneer mensen denken aan ondernemen denken ze onmiddellijk aan het oprichten van een zaak of een bedrijf. Voortdurend op de uitkijk staan, de boog gespannen houden en manieren zoeken om steeds betere resultaten te boeken hoort erbij. Net in die ondernemerswereld die continu in verandering is , is 'het menselijke aspect' uiterst belangrijk. Ook tijdens de Week van de Ondernemers was het een thema die de conferentiezalen deed vollopen. Er werden volop ideeën en expertise uitgewisseld over verschillende onderwerpen: 'Een sterk team, dat is maatwerk', 'Leren uit uw fouten' en 'Werk en privé: zo blinkt u in allebei uit'.

De coach zoekt samen met zijn spelers en trainingsstaf naar oplossingen. Dat is ook zo in het moderne bedrijfsleven.
Dominique Baeyens, topvolleybalcoach

Mening van de experten

Maakt een successvolle ondernemer nooit fouten?

"De sportwereld heeft al langer dan vandaag begrepen dat een record niet in één keer verbroken wordt. In een bedrijf is dat ook zo."
Olivier Kahn maakt als begeleider van ondernemers een interessante vergelijking tussen topsport en het bedrijfsleven: alleen mensen die het accepteren om fouten te maken, hun fouten erkennen en uit hun fouten de juiste lessen trekken kunnen zich onderscheiden. Een duidelijke visie, behendigheid en zich omringen met de juiste mensen doen de rest.

Hoe brengt u een team naar de top?

Als manager moet u ervoor zorgen dat uw medewerkers het onderste uit de kan halen. Alles valt en staat met vertrouwen.
Volgens ex-topvolleybaltrainer Dominique Baeyens vertrouwt een goede coach altijd op een flinke dosis gezond verstand. Dat wil zeggen: vertrouwen geven in de verwachting vertrouwen terug te krijgen. Maar dat is niet hetzelfde als vriendschap. "Ik heb er altijd voor gewaakt om niet te close te worden met mijn spelers."

Hoe is werk en privé te combineren?

De wereld staat niet stil. Zowel op professioneel als op privégebied is er veel veranderd. De traditionele, lange carrière bij één werkgever is zeldzaam geworden, en ook op sociaal en gezinsvlak is diversiteit een troef. Volgens loopbaanexpert Ans De Vos heeft het geen zin meer om krampachtig vast te houden aan het onderscheid tussen werk en privé. En dat is niet per se negatief. "Niet als werknemers de mogelijkheid krijgen om hun flexibiliteit zélf (mee) in te vullen."

Werk en privé: hoe kunt u in allebei uitblinken?

Bekijk in deze video enkele tips van experts en ondernemers die tijdens de Week van de Ondernemers het woord namen over dit belangrijk thema.

De eerste voorwaarde is om uw ego aan de kant te zetten, de mislukking te aanvaarden en daarna uw strategie opnieuw te bekijken.
Olivier Kahn, begeleider van ondernemers

En nu?

Bent u er ook van overtuigd dat het de mensen zijn die uw onderneming succesvol maken? Lees onze recentste bijdrages over hoe u het beste uit uw teams haalt, en een aangename, inspirerende werkplek creëert.

© 2019 ING België nv, alle rechten voorbehouden